Skip to content

Morsan – Stillestånd

July 6, 2011

Nu är det nästan en månad sedan jag skrev nåt inlägg.  Jag är dålig på uppdateringar som synes.

En stor anledning till senaste tidens brist på uppdatering har varit denna djävulska huvudvärk som härjat den senaste månaden. Då den pågått en dryg vecka utan att släppa ringde jag husläkaren och fick prata med syster där. Jag beskrev alla mina symtom och bad att få en tid hos läkaren för att se om han kanske kunde hjälpa mig bli av med skiten. Syster menade att det jag beskrev lät som typiska symtom på hjärnhinneinflammation, varför hon uppmande mig att istället åka direkt till Sjukhusets akutmottagning.  Sagt och gjort.

Fick sitta 9 timmar på akuten, utan mat eller vatten under tiden, och under den tiden träffa läkare ca 10 minuter. Man skall inte själv, som patient, säga vad det skulle kunna vara. För då vägrar de kolla just den saken och skall till varje pris hitta en annan orsak till ens besvär. Nu nämnde jag att husläkarens sjuksyster misstänkt hjärnhinneinflammation, varpå läkaren jag fick träffa gav sig fan på att det INTE var det. Utan att ens ta ett ryggmärgsprov för att kolla saken, hävadade han att det måste vara spänningshuvudvärk och skickade hem mig med ett recept på paraflex och rådet att ta alvedon också. Bara det att jag redan ätit alvedon och även ännu starkare saker under veckan innan jag kom utan resultat. Detta lyssnade läkaren inte på.

Har sedan legat i sängen ytterligare 3 veckor med en huvudvärk som håller på att få mig att mista förståndet, stel och ont i nacken så jag inte kan röra huvudet, illamående och kräkningar, kallsvettningar, tål inget ljus, tål inga ljud mm. Varken paraflex, alvedon, panodil, tradolan eller nåt annat hjälper. Håller på att bli galen.

Nå, i morgon skall jag träffa min husläkare, som är en vettig person, i ett annat ärende. Får väl ta upp detta med honom då och se om han kanske kan hjälpa mig. Om jag lyckas ta mig dit, vill säga.

 

Advertisements
44 Comments leave one →
 1. July 6, 2011 10:37 am

  Nej, fy så hemskt! Förfärligt är vad det är! Hoppas verkligen att du nu kan få hjälp, så kan du inte ha det! Jag ryser bara jag läser det.

  Nu får de lov att hjälpa dig och reda ut vad det är du har!
  Kramar så länge, berätta hur det blev om du bara orkar!

  • July 6, 2011 12:25 pm

   Ja, det här är lite jobbigt.
   Men min husläkare är en duktig en så jag hyser förhoppningar om att han skall kunna hjälpa mig reda ut vad denna huvudvärk beror på.

   Gick några gånger till kiropraktorn också, men inte sjutton hjälpte det. Det borde det ju ha hjälpt om det vore spänningsvärk.

   Kram till Dig1 Hoppas Du har en skön o bra sommar!

   • September 6, 2011 9:08 am

    Jo, kan kiropraktorn sina saker så hade han fixat det. Det tror jag nog.
    Kram!
    /Skvitt

 2. July 6, 2011 1:38 pm

  Fan vad jobbigt! Jag vet hur det är med huvudvärk kan jag lova, men jag har aldrig spytt av min. (har haft konstant huvudvärk sedan 07).. Jag hoppas verkligen att du får det uppkollat ordentligt.. Att du i alla fall får göra en röntgen av skallen.. Fick jag göra ganska så snabbt, typ andra gången jag åkte in för huvudvärken, om inte redan första.. De brukar ta det ganska så seriöst när det kommer till huvudet.. Brukar..

  Låter verkligen inte bra det där =(

  Kramar till dig, och hoppas att det blir bättre snart!
  /Bara vara Jag

  • July 8, 2011 3:01 am

   Tack nattfasa!

   Stackare att Du haft så jobbigt med huvudvärk så många år. Hoppas verkligen att Du får ordning på det så Du kan få slippa ha det så där.

   Kramar tilbaka till Dig och hoppas Du mår bättre.

   • July 8, 2011 6:57 am

    Hur har det gått för dig då, har du kommit någon vart med huvudvärken?

    Huvudvärken är jag nu ganska så van vid, förutom de dagar som verkligen märks, tror att den “var början” till min fibro. Smällar som en får ta.

    Kram

 3. July 6, 2011 10:22 pm

  Ska läsa noggrannare snart , men först :

  skjut den här pilen ▬▬▬►till alla Du bryr dig om. Om du får 5 tillbaka, är du verkligen älskad ; )
  ♥¸.•´¯`♥ **
  (⁀‵⁀) ~ ~ ~.
  `⋎´ `¸.•°*”˜˜”*°•`

  Kram

  • July 8, 2011 3:03 am

   Och jag som är så dålig på sånt där med att skicka vidare grejjer typ kedjebrev och sånt.

   Men jag hoppas i alla fall att Du har det så ok Du kan ha det! Tack söta Du för fina pilen och hälsning.

   Kram till Dig!

 4. July 7, 2011 8:45 am

  Förr kunde man få hjälp på sjukhusmottagningarna, i alla fall försökte man ge ge hjälp så gott man kunde. Nu är en annan tid. En patientmottagning skall primärt generera vinst. Det innebär att den bör ha återkommande besökare och man gör det billigast möjliga med dem nämligen skickar hem dem med uppmaning att fortsätta sin egenterapi och återkomma om det inte hjälper. Det är bra för besöksstatistiken och kostar lite.

  Din husläkare ska förmodligen också generera vinst men han vet mer om dig än reserven i kallebakomkjedjan på förra mottagningen. Berätta du för honom vad du känner och hur länge det varat och vad du försökt bota det med men nämn inte vad den andra kvacksalvaren sa, inte innan din husläkare undersökt dig noga och själv gjort sin bedömning!

  Sen är jag ingen Wilhelm Tell som skjuter pilar på dem jag tycker om men jag kan tänka mig att skicka väg ett koger på den där stollen till läkare du träffade.
  Kram!

  • July 8, 2011 3:06 am

   Ja, jag läste om det där i tidningen. Det verkar ju förfärligt. Man tar endast emot de enklaste som går snabbt och är kostnadseffektiva.
   Men jag har en så bra husläkare, tack och lov. Han gör vad han kan för att hjälpa mig.

   Hoppas allt är bra med Dig i de Sörmländska skogarna 🙂

   Tack för gott stöd!

   Kram!

  • September 6, 2011 9:17 am

   Du har rätt och när det ska gå med vinst så blir kvaliteten sämre. Det framgår av det jag skrev för en dryg månad sedan:
   http://skvitts.wordpress.com/2011/08/04/vetenskap-stick-i-stav-med-alliansen/
   /Skvitt

 5. July 8, 2011 8:56 am

  Det var bättre förr. T.o.m. att vara sjuk var bättre. I varje fall var det enklare att få hjälp när man behövde det.

  Det Du berättar är ju bara inte klokt. Hoppas din husläkare har bättre förstånd än den andra stollen. Och det skulle inte krävas mycket för det…

  Ha de´.

  • July 8, 2011 9:36 am

   Visst var allt bättre förr! Men jag har för mig att just sjukvården alltid varit lite knepig. Fast det beror så på vilket sjukhus man åker till och vilken läkare man “får”. En del är jättebra, en del inte lika bra. Sen beror det ju förståss en del på också om det kommer in många akutfall under samma dygn, så här i personalnedskärningstider.

   Min husläkare är en pärla! Tack o lov.

   PÅ tal om nåt annat. Hur kommer det sig att vissa kommentarer hamnar direkt på bloggen, medan en del måste godkännas av mig först innan de visas? Mystiskt….

   Ha de Du med! 🙂

 6. July 8, 2011 7:21 pm

  Ang, kommentarerna så hände det mig också. Men jag gjorde inget särskilt, utan det rättade till sig självt.

  Jag tror inte det finns nån förklaring, utan WP ÄR bara knepig i vissa lägen. Min gravatar är ett bra exempel. Den kommer och går…

  😉

  • July 9, 2011 11:05 am

   Ja, WP har sitt eget liv. Men kanske det är som “Jag” skriver här nedanför. Att alla som systemet inte känner igen sedan tidigare kanske måste godkännas av blogginnehavaren för att i fortsättningen släppas fram?

 7. July 9, 2011 10:46 am

  Är det inte de nya kommentarerna som måste godkännas först, de som systemet inte känner igen?

  Jag har nyligen råkat ut för att vårdcentralen, som har privatiserats, inte ville ha en sån som jag, som är en som kräver tid, intyg till Fk och annat krångligt. Det var en förfärlig upplevelse. Hoppas innerligt att du får hjälp med din huvudvärk!
  Kram

  • July 9, 2011 11:08 am

   Så kan det kanske vara!

   Men stackare, att Du skall behöva “slå” Dig in på vårdcentralen för att de skall ta sig an Dig. Sånd är oerhört förvirrande och jobbigt. Har varit med om liknande för flera år sedan. Hoppas verkligen att Du får den hjälp Du behöver. Det borde vara förbjudet för en vårdinstans att avvisa en patient för att hon/han är för “olönsam”.

   Kram!

 8. July 10, 2011 8:59 am

  Hur gick det för dig hos din husläkare? Fick du hjälp?

  • July 10, 2011 10:50 am

   Husläkaren är en pärla, som verkligen gör allt han kan för att hjälpa. Nu kände han sig villrådig i just denna sak men skrev en remiss till mig för en grundligare utredning på KS. Så vi får se vad det kommer att resultera i.

   BeBest, jag läser Din blogg kontinuerligt och försöker kommentera hos Dig. Men Din blogg vill inte på några villkor släppa igenom mina kommentarer. Nå, jag fortsätter försöka, för ibland har den till slut låtit mig lämna en kommentar, så vi får hoppas att den gör det igen. annars får vi hålla kontakten här på min blogg och hos Lennart.

   Hoppas Du har det bra!
   kram!

 9. July 10, 2011 7:30 pm

  Jag har det väldigt bra tycker jag. Jag rår mig själv och det värdesätter jag oerhört mycket. Jag går ut när jag vill och så långt jag vill och idag kunde jag konstatera att shortsen som varit omöjliga att knäppa hop gick på som de skulle även om de sitter tajt. I morgon ska jag ha dem medan jag tvättar de övriga.

  Jag tycker ofta när jag är ute att jag är lyckligt lottad just nu. Tycker det är synd att jag inte kan visa allt för dem som skulle behöva få uppleva vad jag är med om ute.

  Igår kväll var jag slut som människa när jag kom hem från långpromenaden i värmen och mådde som ett utskitet äppelmos men nu har jag vilat och är rask och glad igen.

  Det är nog ett privilegium att ha det så och jag önskar alla andra också fick känna hur skönt det är men det grämer mig att det det är en fåfäng önskan.

  • July 11, 2011 2:01 pm

   Oj, missade den här kommentaren från Dig. Såg den nu.

   Det låter som om Du hittat en bra balans i Din tillvaro, att hushålla med krafterna på ett förnuftigt sätt.
   Ja, vi har tur, vi som kan vila när vi behöver och kan ta hänsyn till vad kroppen säger och lyda den. Jag tycker nog också att jag tillhör de priviligierade, eftersom jag har möjligheten att ligga när kroppen säger ifrån och inte orkar. Man är glad att man har ett hem och mat för dagen. Det är inte alla förunnat att ha det.

 10. July 11, 2011 10:55 am

  Oh vad skönt att du får det utrett – hoppas bara att det inte dröjer alltför länge!

  Jag kommenterar “anonymt” hos BeBest och skriver min signatur under. Blogspot vill tydligen att man förhandsgranskar sin kommentar, annars blir man inte publicerad. Man trycker på skicka, sen kommer förhandsgranska upp och sen skickar man igen. Hoppas det funkar!

  • July 11, 2011 12:16 pm

   Det där med förhandsgranskning var inte så dumt. Det skall jag pröva. Annars testar jag både som inloggad på WP och som anonym, men det vill sig för det mesta inte.

   Tack för tipset!
   Kram!

 11. July 11, 2011 12:02 pm

  Jag tror det där med förhandsgranskning är ett sätt för Blogspot att minska spam. Det är i mitt fall inget jag beställt utan det är andra krafter som ligger bakom det.

  • July 11, 2011 12:18 pm

   Ja, de olika bloggportalerna har sina egna små finurligheter för sig, har jag märkt.

   Jag skall testa att kommentera hos Dig med hjälp av förhandgranskning, så får vi se om jag släpps igenam. *S*

 12. July 20, 2011 9:52 pm

  Hej vännen !

  Hoppas du mår bättre nu och slipper den vidriga huvudvärken och att det inte var hjärnhinneinflammation.
  Trist att du inte ska få känna dig bra nu när det är sommar, det känns på nåt sätt värre att vara sjuk på sommaren, tycker jag.

  Här rullar det på i en väldig fart, ljusglimten är lillprinsen som växer så det knakar. Tänk att jag fick vara med på förlossningen, det var stort !!!!!

  Krya på dig och kom snart tillbaka !!!

  Varma krya på dig kramar i massor

  • July 26, 2011 6:59 pm

   Hej Agnetha!
   Roligt att få ett livstecken från Dig. JAg är så dålig på att kolla min blogg. Måste skärpa mig på det!

   Lillprinsen är allt en gåva. Jag har ju också en även om han inte är så liten längre. 17 fyllde han för nån dryg vecka sedan. Men visst är ungarna ljusglimtarna i tillvaron!

   Väntar på att göra en utredning på sjukan, har fått en tid i augusti. Men hjärnhinneinflammation kan det inte vara som tur är. För så här länge kan väl inte en sån hålla på?

   Hoppas Du mår så bra Du bara kan!
   Massor av kramar!

 13. July 24, 2011 7:14 am

  Hur står det till med dig i stan?

  • July 26, 2011 6:52 pm

   Jo tack, här det helt ok. Vädret är så ostadigt bara. Det regnar mest hela tiden, så man sitter inne och väntar på sol o värme så man kan bege sig ut igen.

   Hoppas att Du har det bra i Sörmland!

 14. July 26, 2011 6:14 pm

  Nu morsan tycker jag att du ska svamla lite igen! Det var länge sen!

  • July 26, 2011 6:54 pm

   Hej “Jag”!
   JA, usch jag är pinsamt dålig på det här med blogg märker jag. Beror mycket på att jag har en dator som är jättebesvärlig och krånglar hela tiden, så man tappar lite glädjen och lusten att sitta och hänga vid datorn, som man gjorde “förr”. *S*

   Men jag skall föraök skärpa mig!

   Hoppas allt är bra med Dig. Och tack för hälsning!

 15. July 27, 2011 7:52 am

  Jag kan nog säga att för närvarande mår jag onödigt bra och jag har inte bara vant mig vid det utan tycks även trivas. Jag går mina vändor och får lite ont i ett knä ibland men det måste räknas som högst naturligt att en smällfet gubbe får ont i lederna av motion.

  Överdriven entusiasm kopplat till motionsutövande är den enskilt största orsaken till arbetsplatsernas sjukfrånvaro på grund av skador. Det är då främst utövande av lagsporter i korplagsform, där gamla osunda kroppar eggas att leva upp till fornstora ungdomsdagars bravader.

  • July 30, 2011 5:51 pm

   Hahaha!
   Ja, Du har alltid nåt roligt sätt att uttrycka Dig på. Det uppskattas. Jag gillar att få anledning att dra på mungiporna.

   Du får vara försiktig med Ditt knä. Kanske Du kan hoppa på det benet där inte knät krånglar, så andra knät får vila? Ser inte ett dugg konstigt ut och är inte det minsta belastande för det friska knät.

   fniss.

 16. July 30, 2011 6:21 pm

  Hoppas att du snart får din utredning gjord så att du får rätt hjälp. Jag håller på med min utsättning av medicin som jag har tagit under många år. Jag är en av de känsliga som råkar ut för läskiga utsättningsbiverkningar. Har nu svår svindelkänsla och svischande tinnitus som är ruskigt otäck. Så länge jag gör något märker jag inte så mycket av det, men är jag stilla så kör det igång. Problemet är bara att jag inte orkar hålla igång så mycket. Jag vet inte hur länge det håller på, det borde väl plana av nån gång. Annars blir jag nog tokig. Annars är det ok här ute på torpet, vädret har varit det bästa hela sommaren. Visst har du väl sett att jag har fått mitt tredje barnbarn? Roligt att du tittade in hos mig, där de två andra barnbarnen hade spring i benen!
  Kram på dig!

  • August 1, 2011 1:04 pm

   Ajaj, det låter verkligen jobbigt för Dig. Hoppas verkligen att utsättningen skall gå bra utan allt för mycket problem och illamående.

   Grattis till nya barnbarnet! Läste att Du var med på förlossningen. Vilken upplevelse! Inget är som när en ny liten medborgare får se dagens ljus och att följa dess utveckling och upptäckter av världen.

   Jag har fått en tid för undersökning på sjukhuset i slutet av augusti nu. Vi får se vad det visar. Läkaren är inne på att det kan vara kärlkramp och att huvudvärken skulle bero på det. Själv får jag inte riktigt ihop den kopplingen.

   Hoppas att Du har det bra i sommarvärmen.

   Kram!

 17. July 31, 2011 8:11 am

  Skratta på du! Jag tål det! =)

  Skratt lär vara bra sägs det! Det ska visst hjälpa till att vädra ur lungorna på djupet och sätta fart på småmuskler som annars bara blir lata. Rena träningspasset med andra ord! Det är en träning som till och med jag skulle kunna ägna mig åt!

  • August 1, 2011 1:05 pm

   Ett gott skratt förlänger ju inte bara munnen, utan även livet säger de, ja.

   Bra träning som jag skall försöka ägna mig lite mer åt.

   🙂

 18. August 1, 2011 12:19 pm

  Hallå där !

  Har du fått undersökt huvudvärken än ??? Undrar för nu har du inte skrivit på länge igen. Vill självklart veta hur det går för dig. Du vet var jag finns när du har lust att berätta.

  Krya på dig !

  Varma krya-på-dig-kramar i massor

  • August 1, 2011 1:08 pm

   Hej Agnetha!

   Ja, jag är så pinsamt dålig på att gå in här på bloggen. Måste skärpa mig och försöka komma ihåg att titta in här lite oftare och uppdatera lite mer.

   Skall till sjukan och börja en utredning nu i slutet av augusti. Men huvudvärken har faktiskt blivit lite bättre och släppt en hel del. Det är en liten fläck mitt uppe på skallen som inte vill ge med sig, men bättre det än att ha värk i hela skallen o ansiktet.

   Jag skall kika in till Dig så snart som möjligt. Vill ju läsa om Du skrivit nåt nytt.

   Massor av kramar tillbaka!

 19. August 7, 2011 6:01 pm

  Bra att du får en utredning gjord! Eländes elände med huvudvärk!

  Kram!

  • August 8, 2011 11:36 am

   Ja, det är bra att få det gjort.

   Men det verkar mer och mer som om det hänger ihop med vädret.När det regnar och är lågtryck känns skallen som tortyr. Efter några dagars värme och solsken släpper värken och man börjar känna sig allt mer som människa, men nu när det slog om till regn igen vaknade jag åter av skärande och förlamande huvudvärk och illamående.

   Hoppas allt är bra med Dig, Imsy!

   Kram!

 20. August 11, 2011 9:42 am

  Hur är det med dig då??

  *goaste kramarna till goaste morsan*

 21. August 19, 2011 8:32 am

  Hur står det till med dig?

Trackbacks

 1. Sjukdomsvinst eller … « skvitts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: