Skip to content

Morsan – Människosyn

May 12, 2011

I går firades att det i år är 40 år sedan folket, med vilda protester, lyckades rädda almarna i Kungsträdgården. Ni vet almarna, som staden ville såga ner då den nya tunnelbanelinjen skulle byggas där 1971.

Nu 40 är senare var där många av dem som hjältemodigt såg till att rädda almarna som var där. Liksom även många andra var där och firade. Bl.a. min grabb var där med sin pappa och pappans flickvän. Grabben kom hem och förvirrad och oförstående berättade att filckvännen beklagat sig över att där var så mycket av “samhällets bottenskrap”, som hon hade uttryckt sig.

Det var ju också en jädra människosyn!

Jag är uppenbart för dum för att förstå mig på såna där uttryck och sånt prat, så jag vore ju väldigt tacksam om nån kunde förklara det för mig.

I synnerhet som antagligen både jag och grabben är två av dem hon kallar för “samhällets bottenskrap”.

Advertisements
19 Comments leave one →
 1. BeBest permalink
  May 12, 2011 8:01 pm

  Det är personligheter med stabilitet och tyngd som står stadigt och inte flyter ovanpå. Det är dem man når om man skrapar djupt. Korkskallarna flyter ovanpå i glitterskvalpet och skummas lätt av eller far dit vind och vågor för tillfället för dem.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   May 12, 2011 8:19 pm

   Aha! Ja, nu när du förklarar så låter det ju helt logiskt. Att jag inte tänkte på det! :-))

 2. HEMIMAMMA permalink
  May 13, 2011 2:05 am

  Den kommentaren av Bebest var briljant. Tumme till både dig och honom…Hemikram

  • LuddesMorsa permalink
   May 13, 2011 8:32 am

   Jajamensan! BeBest är smart han. Morsankram

 3. KramgoaUllis permalink
  May 13, 2011 6:03 am

  Usch,vilken krass människosyn hon har:-(Men du…Börjes kommentar däruppe,DEN var fin den…Sug in den..*goa fredagskramar*

  • LuddesMorsa permalink
   May 13, 2011 11:46 am

   Jodu. Sen hade de gått till ett ställe och ätit. Där påpekade hon att det jobbade “VÄLDIGT många SVARTA” där. Min grabb fattade ingenting. Men han skämdes å hennes vägnar.Jo, Börje han vet, han. Så den tar jag till mig. Goa fredagskramar till Dig med.

 4. BeBest permalink
  May 13, 2011 4:01 pm

  I min värld är det de grant målade flötena som flyter och är lätt att se, guldkornen däremot måste man skrapa djupt i sanden för att hitta!Djupare bottenskrap ger mer av värde!:O)

  • LuddesMorsa permalink
   May 13, 2011 5:50 pm

   Så sant som det är sagt! Gillar klart Din analys. :-))

 5. Agnetha permalink
  May 16, 2011 1:25 am

  BeBest hade en bra förklaring där läste jag.Man kan undra om regeringen är helt befriad från en humanistisk människosyn, för dom verkar tycka att alla som är sjuka, fattiga och arbetslösa är samhällets drägg.BS Exakt, fattar bara att man skulle åka på Boleria med !!!! Tror att det kan bli otäckt.Kramelikramas

  • LuddesMorsa permalink
   May 16, 2011 10:29 am

   1. Ja, visst har han!2. Jo, sittande regerings tragiska människosyn sprider sig som en smittsam sjukdom. Man blir rädd och känner bara en allt mer urholkande sorg över en sådan inställning till sina medmänniskor. 3. Boleria är inte att leka med. *S*Kramelikramas tebax

 6. HEMIMAMMA permalink
  May 16, 2011 1:13 pm

  Tittar förbi och lämnar in en hemikram…

  • LuddesMorsa permalink
   May 16, 2011 2:02 pm

   Åh, man tackar för besöket. Du är alltid välkommen!Morsankram på Dig.

 7. Anna permalink
  May 16, 2011 3:43 pm

  Ja bottenskrap är ju en väldigt trevlig benämning för de som inte blivit så “vällyckade” som man själv…Tack för ditt stöd, tog bort hela inlägget nu då jag fått svar på frågan. Kram

  • LuddesMorsa permalink
   May 17, 2011 3:48 pm

   Ja, visst är det! Tur för somliga att de är så lyckade och perfekta. Bra att Du kom på hur Du skulle göra med bloggportalen. Kram!

 8. Agnetha permalink
  May 17, 2011 2:05 pm

  BS Undrar var de arbetsgivarna kommer från för planet, man kan ju inte sänka redan dåliga löner ???????????? Maktens män anspelar alltid på att man inom vården tar ansvar för sina patienter och att det inte ska drabba tredje part. Självklart kan man inte sänka lönen, man kan inte jobba gratis, kolla på fas 3 snacka om slavgöra på riktigt. Tycker det är ren skam att regeringen hittat på detta, men så kommer de att resa in i glödheta i nästa val, det är jag övertygad om.Kramas !

 9. Kao permalink
  May 19, 2011 7:42 pm

  Jag var där. A-Linda var där. Säkert fler från bloggen.Vi har nog, med våra vilda protester och deltagande i demonstrationer mot även kärnkraft och vietnamkriget, gjort mer nytta än både Fredrik Reinfeldt och flertalet av de hinsbergrödhåriga 40-talistkärringarna som nu äntligen lämnar yrket för en välförtjänt pension :-).Kao

  • LuddesMorsa permalink
   May 19, 2011 9:34 pm

   Det tror jag också, Kao! Just den HÄR damen som uttalade sig enl inlägget ovan, är tidig 60-talist. Därav var jag lite extra chockad över hennes människosyn. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: