Skip to content

Morsan – Ute

March 13, 2011

I dag har jag för första gången på över 3 veckor varit ute en liten stund.

Förutom att jag i vanliga fall är kroniskt sjuk som ett normaltillstånd och därför mest ligger i sängen, så blev det lite tillskott till det sista tiden.

Det började med en ordentlig förkylning. Näsan var som en öppen kran och jag fick hela tiden ha toapapper uppstoppat i näsborrarna.Det uvecklades vidare till öroninflammation, som i sin tur gick ner i halsen och blev halsfluss. Detta vandrade ytterligare ner i bröstet och blev en ordentlig lunginflammaion. Jag var så dålig att jag inte kunde ta mig till läkaren, så jourhavande läkare kom hem till mig och konstaterade vad jag redan förstod. Dubbelsidig lunginflammation.

Det bidde penicillin och prat om att läggas in på sjukhus. Jag protesterade med hänvisning till att jag kan ju inte lämna katten ensam hemma, nu när grabben tillfälligt flyttat hem till sin pappa och dessutom har värsta månaden i skolan då de måste vara kvar i skolan till både 20.00 och 21.00 på kvällarna.

I fredags skulle hemtjänsten komma och hjälpa mig med att diska och handla hem mat. De ringde ett par timmar innan de skulle komma och berättade att det “kört ihop” sig för dem, så de kunde inte komma. Och jag som hade helt tomt i skåpen och ingen mat hemma. Så idag pallrade jag mig upp i rullstolen och rullade iväg till mataffären. Hemkommen föll jag ihop i sängen av utmattning.

Det var en konstig känsla att vara ute för första gången på nästan en månad. Som om man blev utsläppt på nåt sätt.  

Advertisements
20 Comments leave one →
 1. Jag permalink
  March 13, 2011 4:33 pm

  Men vad hemskt att de bara kan ringa och säga att de inte kommer! Inför en helg, till en jättesjuk människa? Om det kör ihop sig så är det deras sak att lösa, inte “brukarens” ! Jag blir så arg att väggarna skakar. Men jag förstår känslan, att bli utsläppt i det fria efter en sjukdomsperiod kan var nästan overkligt. Nu får du bli frisk från lunginflammationen. Och ryt ifrån om hemtjänsten krånglar! Varma tankar!

  • LuddesMorsa permalink
   March 13, 2011 7:51 pm

   Ja, jag blev faktiskt lite putt när de ringde 2 timmar innan de skulle komma och bara meddelade att “det kör ihop sig”. Men jag börjar bli van, de kommer lite hipp som happ när de har tid o lust. Man vet aldrig om eller när de dyker upp. Tack för varma tankar!

 2. Chribba permalink
  March 13, 2011 4:47 pm

  Du är stark du och jag tackar dig verkligen för de komentarer du ger i min blogg. Jag vill bara att du kryar på dig.

  • LuddesMorsa permalink
   March 13, 2011 9:30 pm

   Tack Chrbba!Önskar Dig en trevlig ny vecka! 🙂

 3. Lennart permalink
  March 13, 2011 9:37 pm

  Man undrar ju lite vad “kört ihop sig” innebär… jag får en känsla av att det mest beror på inkompetens och ointresse.Dags att byta upp sig kanske?

  • LuddesMorsa permalink
   March 14, 2011 9:54 am

   Jo, firmans samordnare är helt vimsig i bollen, har jag märkt.En dag, när vi bokat att de skulle komma kl 17.00, så ringde samordnaren på förmiddan och sa “Jag kan inte få fram nån som kan komma till dig kl 16.00 i dag. (?), så det kommer en tjej kl 14.00 istället”. Ok, svarade jag. Kl 13.00 ringde telefonen och när jag svarade säger en röst “Hej, jag är från hemtjänsten. Jag står utanför din dörr och ringer på nu, men det är ingen som öppnar”: Hmm…….det blev sammanlagt 4 olika tidsangivelser på samma dag.

 4. KramgoaUllis permalink
  March 14, 2011 9:06 pm

  Jag blir så upprörd att jag sitter och darrar här…FINNER INGA ORD*Såå arg på hemtjänsten**kramas och försöker hålla mig lugn*♥

  • LuddesMorsa permalink
   March 14, 2011 11:58 pm

   Man får utrusta sig med en ängels tålamod och sänka kraven på rent och ordning hemma ordentligt. Hoppas att Du Ullis mår lite bättre nu? Kramas tillbaka o skickar lugn och ro och frid i sinnet. 🙂

 5. HEMIMAMMA permalink
  March 15, 2011 12:18 am

  Morsan på grönbete alltså =0)Det måste vara ett riktigt gott vårtecken?Nej, stackars dig =0( och jag hoppas att du kryar på dig jag med.Hemipepkram

  • LuddesMorsa permalink
   March 15, 2011 7:05 am

   Hehe, ja det skulle man kunna säga. Det är ett vårtecken när man ser morsan rulla trottoaren fram. Tack snälla Du, jag börjar må bättre nu när jag ätit penicillin ett tag. Några dagar till så hoppas jag att jag skall kunna börja andas som folk igen och bli av med den evinnerliga hostan.Stor Morsankram på Dig tillbaks.

 6. KramgoaUllis permalink
  March 15, 2011 8:15 am

  Godmorgon!Hur går det med lunginflammationen? Är det på bättringsvägen?*goa tisdagskramar*

  • LuddesMorsa permalink
   March 15, 2011 9:42 am

   God morgon Ullis!Tackar, det går åt rätt håll, sakta men säkert. Det är bra tur att det finns penicillin. Tisdagskramar tebax.

 7. Epazote permalink
  March 16, 2011 6:25 pm

  men herregud! dom kan väl inte bara lämna dig i sticket på det viset!? jag blir upprörd!Hoppas du kryar på dig snart i alla fall. bs – jag söker lite av varje. små, mellanstora, stora, i plast, genomskinliga, metall, trä…. att använda vid sömnad av ex.vis väskor.

  • LuddesMorsa permalink
   March 16, 2011 6:33 pm

   Jag har mailat dem o klagat,Låter kul med Dina knapprojekt. Lämnade en ny kommentar hos Dig.

 8. Epazote permalink
  March 16, 2011 6:32 pm

  Nej, jag bor i skåne. Men om du har tid och lust och möjlighet att hälla ner ett antal i en förbetald, vadderad påse så skickar jag pengar till dig. om du vill kan du få en läcker grytlapp på köpet. eller?Vi kan ta det över snack istället om vi ska byta adresser.

  • LuddesMorsa permalink
   March 16, 2011 6:39 pm

   Skickade ett meddelande till Dig på snack. Är ovan vid detta med snack, så jag hoppas att Mitt meddelande till Dig kom som privat sådant. Det där går nog att ordna på nåt sätt, men tyvärr måste jag vänta tills jag blivit bättre fram i vår.Har dem inte hemma. Är det ok?

 9. KramgoaUllis permalink
  March 16, 2011 6:44 pm

  Hur är det med dig i dag då? Bättre hoppas jag.Hur har vädret och dagen varit?Här har det blåst som tusan och varit ca 5 minus*burr**goa varma kramar*

  • LuddesMorsa permalink
   March 16, 2011 6:46 pm

   Här har skinit lite sol utanför fönstret, men jag ligger ännu och sover mest dygnet runt. Blåst är ingen höjdare, önskar Dig mera blåsfritt i morgon och mera solsken. :-)Kramar tillvaka varmt och soligt

 10. KramgoaUllis permalink
  March 17, 2011 5:40 am

  Godmorgon!Önskar att din dag blir fin och att du inte känner dig lika trött!*myyskramar*

  • LuddesMorsa permalink
   March 17, 2011 8:44 am

   God morgon själv! Tackar för snälla önskningar och önskar även Dig en bra dag. Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: