Skip to content

Morsan – Ishacka

January 16, 2011

I dag hackar de loss is från trottaren utanför huset mitt emot, som man ser från  mitt vardagsrumsfönster. För första gången sedan det började snöa första gången den 15 oktober förra året.

Det var baske mig på tiden.

Hoppas nu bara att även vår fastighetsskötare hackar loss isen på trottaren utanför porten också, så man kan ta sig ut med rullen.Våran fastighetsskötare har löst det där med halka o snö genom att sanda på snön, istället för att skotta bort snön så man kan komma ut ur porten.

Utanför en handikappfastighet……. 

Advertisements
16 Comments leave one →
 1. sthlmcilla permalink
  January 16, 2011 4:03 pm

  *Haha* sanda PÅ snön……fantastiskt!! Klart han ska skotta…det är hans förbaskade skyldighet.Men den tunna ishinnan nu är inte lätt att få bort kan jag säga. Var själv ute på garageuppfarten alldeles nyss och försökte…men lygens. Tog bort det som gick och sen får det smälta av lite till. Får ta det i omgångar helt enkelt=))

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 4:10 pm

   Här är mindre isberg och iskullar på trottoarerna, som är upp till 15 cm tjocka.Men är det bara nån cm tjockt förstår jag att det är svårt. Ställ ut bilvärmaren på garageuppfarten vettja. Då skall väl isen smälta. *S*

 2. sthlmcilla permalink
  January 16, 2011 4:21 pm

  Oj…. ja det är klart….skottar han aldrig så blir det därefter. Bilvärmare….hmmmm….iofs kanske en bra ide…men….det skulle nog behövas några stycken=))

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 5:29 pm

   Skoja bara….inspirerad av div fastighetsskötare o hemtjänstpersonal som passerar revy här…..;-))Blåsa med hårfönen kan ju också smälta is……hihi. Det brukar jag göra när jag frostar ur frysen.

 3. MadamX permalink
  January 16, 2011 4:24 pm

  Är han också anställd på hemtjänstbolaget? 😉

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 5:26 pm

   hihihi….ja, nån släktskap finns säkert. Vi hade en kanonbra fastighetsskötare, men han var så duktig så han fick ju bättre jobb på annat ställe. Så kom den här pajsaren i stället. Tror att fastighetsskötarnas situation är sådan att de har så himla många fastigheter var att ta hand om, att de får fara som skållade råttor från det ena huset till det andra. De hinner helt enkelt inte. Så det blir tillfälliga nödlösningar på de mest akuta sakerna.

 4. Anna permalink
  January 16, 2011 5:42 pm

  Gå inte ut! Jag försökte i dag och det var rent livsfarligt och jag höll på att dratta i backen flera gånger trots att jag gick med myrsteg.

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 6:04 pm

   Nej, jag har hållit mig inne sedan i onsdags. Begav mig då under svåra strapatser till mataffärerna, men insåg att det rena rama stolleprovet att halka omkring på de slaskiga “isbergen” på trottoarerna. man shade lätt kunnat glida av trottoaren rakt ut i gatan med rullstolen. Försöker övertyga hjälpmedelcentralen att ligga på tillverkarna att de skall göra vinterdäck till elrullstolar.

 5. Anna permalink
  January 16, 2011 5:46 pm

  Läste nu din sidotext. Fibro- och kronisk trötthet vet jag mycket väl vad det är. Nervskada har jag sluppit och bröstcancerdiagnos också (fast både mamma och min moster har fått den på sistone så det är väl bara en tidsfråga).Hursomhelst, om jag uttrycker mig ironiskt så säger jag “Grattis! Du verkar ha en del att pyssla med då!” Fast jag menar inget illa alls, utan tvärtom!

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 6:04 pm

   Jovars, här hoppar inga halta löss…..Eller……det är just det det gör….Hahaha

 6. HEMIMAMMA permalink
  January 17, 2011 5:21 am

  Vilken lat djävel… =0(Hemikram och suck… du ska fan inte behöva stå ut med sådant ♥

  • LuddesMorsa permalink
   January 17, 2011 6:52 am

   Ja, han har lite mycket att göra, tror jag. Men denna vinter hade bostadsbolaget behövt ha någon anställd endast för att skotta snö. Det blir tufft för fastighetsskötaren att hinna det och samtidigt sköta alla ordinarie sysslor i fastigheterna. Många hus har ju haft problem med värmen i vinter t.ex. Det har varit en tuff vinter för fastighetsskötarna.

 7. MissKermit permalink
  January 19, 2011 10:37 am

  Vi har samma problem hemma, oftast. Ibland kommer inte mannen ut heller och han använder ändå elmoppe, som i sig ska ta sig fram bättre än en rulle. trist när man har en hund som vill ut och man inte kommer ut utan att behöva skotta först. vilket inte är VÅR uppgift.Nu är det förbaskat halt så håll dig inne och titta på film :-))kramar Tess

  • LuddesMorsa permalink
   January 20, 2011 10:03 am

   Ja, inte sjutton går det skotta snö sittande i en elmoppe. Jag följer Ditt råd och håller mig inne. Kramar

 8. KramgoaUllis permalink
  January 20, 2011 10:11 am

  Hej där..Jag skäms lite för att jag inte lämnat nåt spår här förut..Jag är ju här och kikar..Gillar ditt skrivande,allvar blandat med humor.Nåväl..Bättre sent än aldrig..Och du har säkert sett mig “Ullis” Nu har jag skaffat blogg.Välkommen om du vill!*goa kramar*

  • LuddesMorsa permalink
   January 20, 2011 10:46 am

   Jag har nog sett Dig! Och det var bara en tidsfråga innan även jag skulle “drabbas” av ditt kramande! Fniss…..Välkommen till bloggen! Jag har minsann varit inne och tjyvkikat hos Dig redan. *Kramar tebax*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: