Skip to content

Morsan – Less

January 14, 2011

I dag är jag rätt less.

I måndags skulle hemtjänsten komma. Tjejen dök aldrid upp.

Men hon kom i går. Bad henne rengjöra badrummet (Men INTE med duschslangen som förra gången, sade jag vänligt) samt dammsuga o torka golven i lägenheten.

Hon pluggade in dammsugaren i köket och dammsög sedan runt om i lägenheten så långt som sladden räckte från köket. Jag sade vänligt att “det är bättre om du drar ur kontakten i köket och pluggar in den igen i de rum du skall dammsuga”. NEJ, svarade hon, det behövs inte. Slutdiskuterat.

När hon gått ligger det högar med sand och grus på hallgolvet en halvmeter in från ytterdörren.Man kan plocka tussar med damm o katthår med händerna överallt. Under mattorna är fullt av sand och skit. 

Nu är jag så less på att, vänligt och artigt, säga till om olika saker som bara ignoreras, och attt det alltid blir så illa och halvdant gjort att det måste göras om, så nu deklarerar jag vad firman heter.

Om Du bor i Stockholm och behöver hjälp från hemtjänsten, anlita INTE: Assistansen S&M AB.

Advertisements
16 Comments leave one →
 1. Supergittan permalink
  January 14, 2011 2:28 pm

  S&M,, sadomaschosism? eller hur fan det stavas.Ja, jag hor nog allt pa namnet vad dom gar for!

  • LuddesMorsa permalink
   January 14, 2011 2:40 pm

   Hahaha……jaaa, att jag inte tänkt på det? Jag har fasen missförstått hela konceptet! Nästa gång får jag be tjejen att daska mig på rumpan med mattpiskaren. Det skall väl bli ordentligt gjort?

 2. Barbro permalink
  January 14, 2011 4:13 pm

  Men du, är det inte så nuförtiden att man själv kan välja bolag, när man väl är beviljad hemtjänst?Eller är det bara något som är på G?

  • LuddesMorsa permalink
   January 14, 2011 4:20 pm

   Nej, det stämmer. Jag fick en katalog med en uppsjö av olika bolag, där jag skulle välja ett. Jag ringde det ena efter det andra o “intervjuade” dem, och fastnade slutligen för detta lilla bolag som jag tänkte att de är säkert jättebra.Jag har beviljad hjälp till den sista jan. Annars skulle jag be att få byta bolag. Får jag förlängd hjälp skall jag be att få byta.

 3. BeBest permalink
  January 15, 2011 11:49 am

  Det finns många assistansföretag som gör ett halvhjärtat jobb men utför ett helhjärtat utnyttjade av systemet. Du gör rätt i att byta om du får bevljat ytterligare assistans. Problemet med vattenskadorna kan bli en värre sits för finns inte S&M kvar finns ingen som står för kostnaderna om det blir tvistigheter. Det kan drabba dig.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   January 15, 2011 1:53 pm

   Jo, du har rätt. Jag säger som östermalmstanterna:”Att det skall vara så svårt att hitta bra tjänstefolk nu för tiden” *S*

 4. Lennart permalink
  January 15, 2011 10:06 pm

  De verkar ju vara lite… speciella på det där bolaget. Och då har jag ändå uttryckt det försiktigt…Byt så fort det går.

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 1:22 am

   Ja, jag börjar undra om tjejen dom skickar hit är förståndshandikappad, eller bara är lat och nonchalant o tänker “Äh, jag skiter i det här, hon märker nog inte nån skillnad”. När jag, mycket vänligt, ber henne göra något på ett särskilt sätt, blir hon sur och snäser “Jag gör på mitt sätt, som jag är van att göra”. T.ex. när jag ber henne att hälla upp diskvatten i diskhon, hälla i en klick diskmedel i vattnet och diska i det, istället för att spola disken under rinnande kran, så att matrester sitter kvar sen på porslin o bestick, och glasen är flottiga, gråa o fulla av feta fingeravtryck. Man måste diska om alllt när hon gått.

 5. Agnetha permalink
  January 16, 2011 12:00 am

  Förstår du är less, jag hade blivit vansinnig. Men det finns alternativ ?Om man ska få nåt gjort måste man bråka, det är så jävla, ursäkta min franska, trist !Hade jag kunnat skulle jag personligen tagit din dammsugare ett varv.Ha det gott, ta nåt lugnande !Kram

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 1:27 am

   Mitt problem är att jag har så svårt att säga till. Tar alltid upp saker väldigt försiktigt och vänligt, och blir då ofta lätt avsnäst som svar. Gulligt av Dig att erbjuda Dig, men Du har nog fullt upp så det räcker, med Dina bekymmer. Ha det gott Du med! JAg tar några lugnande och lägger mig. *S*Kram!

 6. Madonnan permalink
  January 16, 2011 10:03 am

  Låter ju inte klokt att hon städar så slarvigt, hoppas du får bättre hjälp nästa gång!

  • LuddesMorsa permalink
   January 16, 2011 10:43 am

   Ja, jag förstår inte hur tjejen tänker? Hon måste ju tro att jag är blind eller nåt sånt.Men när man t.ex måste plocka upp dammtussar och torka upp smulor, sand och grus överallt på golven precis efter hon dammsugit och torkat golven, då blir man deprimerad.

 7. HEMIMAMMA permalink
  January 17, 2011 5:19 am

  Jaså det gömmer sig bordellverksamhet bakom städtjänsten… det kunde man ju absolut inte tänkt sig =0)Hemikram och hoppas att det ordnar upp sig!!

  • LuddesMorsa permalink
   January 17, 2011 8:33 am

   Heheh….undrar om de tänkte på den kopplingen när de etablerade sitt namn.Jag har tagit upp saken med tjejens chef dels via tel dels via mail. så vi får se vad som händer. Kram tillbaks till Dig.

 8. tant helene permalink
  February 6, 2011 1:56 pm

  Det är samma bolag som en av mina före detta hade.. han vart vräkt p.g.a. miss-skött lägenhet.. han var halvförlamad, åkte elrullis, ingen hjälpte honom ut. han hade två halvtrappor ner till gatunivå.. han fick en stroke och hade svårt att prata.. så det var ingen som uppmärksamma att hans spis stod oanvändbar ett helt år.. dom märkte aldrig att han INTE HADE en dammsugare! ingen förstod att han behövde hjälp att byta lakan. och ingen förstod att han behövde hjälp med att laga mat!ja herregud! vad ÄR det för firmor som håller i detta EGENTLIGENkramelikram “Tant Helene”

  • LuddesMorsa permalink
   February 15, 2011 12:07 am

   Det låter ju förfärligt. Stackars honom! Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: