Skip to content

Morsan – Vurmerar

January 5, 2011

Jaha, då var det dags. Hela morgonen och förmiddagen har jag spytt som en räv. Huruvida det är biverkningar av strålbehandlingarna eller om jag fått ta del av den populära vinterkräksjukan vet jag inte. Det kan ju också “bara” vara en gammal hederlig maginfluensa.

Det är ju typiskt. Just i kväll var jag och grabben för ovanlighetens skull bortbjudna på middag hos goda vänner. Det händer inte många gånger på året att jag blir bjuden på middag, så jag hade ju verkligen sett fram emot det. Men, men….det var bara att ringa och ställa in kalaset.

Är det inte det ena så är det det andra, som hon sa………ni vet.

Advertisements
22 Comments leave one →
 1. BeBest permalink
  January 5, 2011 8:43 pm

  Eländes elände!:O)

  • LuddesMorsa permalink
   January 5, 2011 8:52 pm

   Ja i dag är det bara eländes elände, antingen det gäller hälsan eller soluppgångar.

 2. Lennart permalink
  January 5, 2011 8:47 pm

  Isch…Hoppas Du mår bättre nu.*ser medlidande ut*

  • LuddesMorsa permalink
   January 5, 2011 8:54 pm

   Tack Lennart. Somnade rätt utmattad vid lunchtid och vaknade sakta till liv igen vid 14-tiden. Har inte vågat äta nåt ännu.

 3. Leo Beata permalink
  January 5, 2011 8:54 pm

  Inte roligt…

  • LuddesMorsa permalink
   January 5, 2011 9:04 pm

   Nä, alltid är det nåt……..

 4. MissKermit permalink
  January 6, 2011 12:09 pm

  Men fy farao säger jag. Hoppas att det är mycket bättre idag. Kramar

  • LuddesMorsa permalink
   January 6, 2011 12:12 pm

   Tack Kermit. Ja, i dag är det bättre. Det har lugnat sig, men jag är rätt utslagen o ligger hela tiden.Kram!

 5. Barbro permalink
  January 6, 2011 12:15 pm

  Så sant som det är sagt – är det inte det ena så är det det andra.Hoppas du mår bättre nu, det gör iallafall jag.Men tråkigt med den uteblivna middagen.Du får ha en trevlig helg ändå. :o)

  • LuddesMorsa permalink
   January 6, 2011 12:28 pm

   Visst är det så.Tack, jag mår bättre nu. Skönt att höra att även Du mår bättre.Önskar även Dig en trevlig dag. 🙂

 6. Agnetha permalink
  January 6, 2011 5:18 pm

  Den här sjuksköterskan rekommenderar och ordinerar : Sockerdricka !Om man kräks eller förlorar mycket vätska är sockerdricka bra för den innehåller salt och socker, vilket man behöver då. Den ska INTE vara avslagen heller och Är bra mycket bättre än den usla Coca-Colan.Trist att du ska må så illa ! Hoppas du har nån till din hjälp. Det är inte gott att vara sjuk och ensam.BS Har en helt annan erfarenhet sedan den tiden. Fick min Crohndiagnos – 80, op.ades och kollades i Uppsala från -83-94, det fungerade jättebra verkligen. – 95 tog Östersund över vården för min Crohn = inget fungerade. Bytte till Bollnäs sjukhus, då fungerade det bra igen under några år. men när mina bägge magtarmspecialister där slutade och flyttade var jag helt utan några år innan jag flyttade hit ner -00. Hamnade hos en magtarmspecialist på Alingsås sjukhus, gick hos honom mellan – 00-10, han struntade i mig under de åren trots en massa problem. Bytte läkare och sjukhus i våras och nu ÄNTLIGEN har jag flera läkare i Borås som faktiskt bryr sig. Det är helt fantastiskt ! Nu känner jag nåt slags hopp igen.Dom du träffat måste ha haft mera än en skruv lös eller inte plogat ända fram för folk som är förlamade kan inte gå, det kan vem som helst räkna ut själv . Idioter !!!!!! Du anmälde väl läkaren som skällde ut dig till Socialstyrelsen och patientnämnden ?????? Hur man är sjuk eller i vad har vad jag vet inget att göra med var man får sin inkomst ifrån, med vissa undantag förstås. Så skådisar eller andra inom teater/film/underhållnings/osv. världen kan resa sig och gå bara sådär ????? Det finns många stolpskott inom läkarkåren precis som inom andra yrken, skillnaden är att de är farliga för patienterna, livsfarliga.Hur mår du nu då ? Hur har det gått för dig ? Berätta är du snäll !Ha en härlig Trettonhelg !Kram

  • LuddesMorsa permalink
   January 6, 2011 5:33 pm

   Stolpskott är bara förnamnet. Det är en speciell vårdcentral här i Stockholm som heter Cityakuten, där de inte är kloka. Har varit där 3 ggr sammanlagt, och varje gång fått samma sjuka bemötande. Sista ggn jag var där (ca 10 år sedan) hade jag dubbelsidig lunginflammation men blev utskälld av läkaren för att jag kommit. Han skrek åt mig “Det är inte bara att komma till sjukvården och tro att det är självklart att man skall få vård om man blir sjuk! Det fungerar inte så! Försök fatta det!” Jag blev så chockad att jag började gråta.Då vände läkaren på klacken och gick ut ur rummet, smällandes igen dörren efter sig, rytande och skrikande.Jag fick tillbaka patientavgiften av syrran som satt i receptionen o gick till en annan vårdcentral.

 7. Epazote permalink
  January 6, 2011 9:26 pm

  hoppas du är friskare nu och att du får en återinbjudan till det kalas du tvingades ställa in.

  • LuddesMorsa permalink
   January 6, 2011 9:30 pm

   Tack Epazote!Ja, jag är säker på att jag har en middag innestående, även om det säkert kommer att dröja innan den verkställs. Det skall ju inte bara passa mig, utan även dem som bjuder.:-)

 8. pialuntan permalink
  January 6, 2011 10:58 pm

  Trist för dig! Det var ju ett jäkla väder i dag, så jag var rätt rädd att något skulle hända mina gäster, men det gick bra! Det klarnade mot kvällen! Ha det bra i morgon. Hoppas du mår bättre då!Kram Pia

  • LuddesMorsa permalink
   January 6, 2011 11:03 pm

   Tack Pia! Ja, vädret är ingen höjdare precis. Det underlättar ju inte precis att komma ut och företa sig saker,Kram till Dig också

 9. HEMIMAMMA permalink
  January 8, 2011 12:05 am

  … när hon blödde näsblod…. sicken otur =0(Hemistyrkekram!

  • LuddesMorsa permalink
   January 8, 2011 12:47 am

   Just precis! Du kan Dina ordspråk ser jag. *S*Tack snälla Du!Kramar tillbaka!

 10. HEMIMAMMA permalink
  January 8, 2011 12:37 am

  Nu finns du på min blogroll och jag planerar ytterligare besök…Hemistyrkekramar ♥

  • LuddesMorsa permalink
   January 8, 2011 12:48 am

   Åh, man känner sig hedrad!Du är så välkommen tillbaka, så!Kram tebax!

 11. HEMIMAMMA permalink
  January 8, 2011 2:01 am

  Jag måste ju peppa en människa i kamp förstår du väl? =0)Jag hade tappat bort dig från ditt förra besök hos mig, men fann dig igen av en slump, och nu tänker jag inte låta dig försvinna så där igen *LER STORT*Bara så att du vet det, från en morsa till en annan!Hemikramar and keep on rocking!

  • LuddesMorsa permalink
   January 8, 2011 2:05 am

   Ja, vi morsor måste hålla ihop! Jag går ofta in o läser på Din blogg. Jag har lite svårigheter att läsa längre längre texter, så jag läser lite då och då. Men jag gillar det Du skriver, Det är genomtänkt och bra, Tack för peppningen! Kramar tebax o rockar på för allt vad hängslerna håller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: