Skip to content

Morsan – Strålar

December 9, 2010

I dag börjar strålande tider för morsan. I dag skall jag nämligen börja mina strålbehandlingar. Varje vardag under 25 dagar skall jag åka till sjukhuset och bestrålas.

Själva behandlingarna oroar mig inte särskilt mycket. Vad jag däremot får riktig ångest över är alla dessa resor fram och tillbaka varje dag. Blir helt utslagen bara av en liten resa till mataffären och brukar bli helt sängliggande ett par-tre dygn efter att ha inhandlat ett par liter mjölk. Till sjukan är det en ganska lång resa, jämfört med resan till mataffären.

Så frågan är, hur sjutton skall man orka fira jul med alla dess förberedelser, samtidigt som man skall klara dessa resor fram o tillbaka varje dag?

För en ritkig jul och julafton vill jag ge min grabb. 

Advertisements
18 Comments leave one →
 1. BeBest permalink
  December 9, 2010 11:32 am

  Det kanske blir svårt att göra något stort och omfattande om orken inte finns.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   December 9, 2010 11:39 am

   Precis. Det får bli litet men familjärt och innerligt. Har inte orkat packa upp en enda julsak ännu i år. Tar fotrtafarande sats för att orka rota fram adventsstaken. Den kommer väl fram lagom till julafton, kan jag tro.

 2. Lennart permalink
  December 9, 2010 8:01 pm

  Jag tror grabben förstår att det inte kan bli “allt” till julen.Och den är kort i år, så släpa inte fram en massa grejer. Det ska snart ner igen. 😉

  • LuddesMorsa permalink
   December 9, 2010 9:39 pm

   Jo, han förstår bra, min grabb. Han är inte bortskämd i vanliga fall heller. Han är en himla fin kille som blir väldigt glad för lite. Nej, jag släpar inte fram några julprylar i år. Grabben o jag har kommit överens om det mest ser skräpigt o stökigt ut med alla julsaker framme. Men adventsstaken ligger i skåpet i vardagsrummet, så den skall jag väl orka plocka fram vilken dag som helst.

 3. Agnetha permalink
  December 10, 2010 4:01 pm

  Men vännen, DET låter tufft ! Tur du har en go grabb därhemma, för hur hade det gått om du varit ensam ?Ibland får man bita över och ta igen det vid ett bättre tillfälle, huvudsaken är ju att ni är nöjda mer er jul. Håller tummarna för att du orkar med resorna och orkar umgås lite med grabben !BS Inte ett dugg roligt är det ! Paniken börjar krypa på nu. Men det är bara att försöka trycka bort det för jag kommer inte snabbare härifrån bara för jag inte har tid att vara här.Tack snälla !Kram

  • LuddesMorsa permalink
   December 10, 2010 8:46 pm

   Ja det blir tufft. Bara julafton och nyårsafton är ledig från strålbehandlingar. Har ännu bara varit på 2 st, men är redan helt slut. Först sitta och vänta på rullstolsbussen som alltid är misnt 20 min försenad, Sen själva resan genom stan som kan ta en evig tid och man blir alltmer uppstressad över om man skall hinna fram i tid om det är mycket trafik o många rödljus att stanna vid, Sen sitta o vänta på att få komma in till behandlingen, Så ny väntan på rullstolsbussen tillbaka hem och resan hemåt. Det tar ca 3-4 timmar sammanlagt, och att sitta i en rullstol 3-4 timmar är knäckande för ryggen och man blir mentalt trött som attan. Det är raka vägen i säng när man kommer hem igen. Där ligger man utslagen tills det är dags att släpa sig upp till nästa dags resa. Hoppas nu att det skall gå bra för Dig på sjukan också! Att de skall hitta vad som är fel och att det kommer att bli lätt att åtgärda. Kram tebax!

 4. Helena permalink
  December 12, 2010 5:57 pm

  Vad jobbigt för dig, jag hoppas det ändå blir drägligt på något sätt.Stor kram

  • LuddesMorsa permalink
   December 12, 2010 6:07 pm

   Tack snälla Du. Jo, det blir en lugn o stillsam jul i år, med mycket vila och sova. Men en liten julaftonsmiddag hoppas vi att jag o grabben slkall få till med gemensamma krafter. Stor kram till DIg med!

 5. Mumlans Ränder 2.0 permalink
  December 13, 2010 1:20 pm

  Hej och tack för ditt inlägg i min blogg. Ska ju själv få strålning efter min operation. Ska träffa läkaren som ska operera mig imorgon. Om du vill får du gärna skicka ett mail till mig på bells_artwork@sparcle.nu. Jag har några frågor, och det är intressant att höra någon annans erfarenheter..Kram!

  • LuddesMorsa permalink
   December 13, 2010 7:11 pm

   Hej Du!Tack för hälsning. Jag har mailat Dig. Du får gäran fråga, jag svarar så gott jag kan. Kram tebax!

 6. BeBest permalink
  December 13, 2010 4:14 pm

  Undrar hur du mår?:O)

  • LuddesMorsa permalink
   December 14, 2010 3:00 pm

   Hej!Tack för omtanken. Jotack, det får väl gå, som man säger. Man blir rätt trött av alla dessa resor med färdtjänsten till o från strålbehadlingen varje dag. Färdtjäsnten i Sthlm har inte det bästa rykte, så resa fram o åter blir lätt ett heldagsprojekt.

 7. imsy permalink
  December 13, 2010 4:18 pm

  Tänker på dig och undrar som BeBest.Kram!

  • LuddesMorsa permalink
   December 14, 2010 7:11 pm

   Snällt av Dig! Tack, jag mår som jag förtjänar, som det heter. *S*Kram tebax

 8. Islin permalink
  December 14, 2010 8:09 pm

  Men kära du, inte detta också. Åh, varför är det alltid så att alla bekymmer koncentrerar sig till en person istället för att sprida ut sig?Styrkekramar till dig

  • LuddesMorsa permalink
   December 14, 2010 8:27 pm

   Ja, allt kommer på en gång. Så har man det gjort o klart sen på äldre dar.. Tack snälla Du för omtanken!Kramar tebax.

 9. Hanna Montana permalink
  December 17, 2010 8:58 pm

  Skickar en stor cyberkram och önskar dig all lycka med behandlingen. Glöm aldrig bort att inställning och attityd är en stor del av den medicinska cocktailen till framgång och tillfrisknande 🙂

  • LuddesMorsa permalink
   December 17, 2010 9:23 pm

   Tack snälla Du! Jo det är viktigt det där med inställningen. Skickar tillbaks en stor kram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: