Skip to content

Morsan – Torkar

December 4, 2010

Nu börjar allt gjort av trä att torka efter tisdagens vattenorgie i badrummet., som jag beskrev i förra inlägget.

Faneren på nederkanten av dörren har blvit alldeles bubblig, spruckit och lossnat från dörren. Målarfärgen på dörrkarmarna nere i golvnivå flagar och har lossnat, träet under färgen ser lite torkat murket ut.

Får nog ta upp det här igen med hemtjänstföretaget. Jag har ingen lust att bli ersättningsskyldig till hyresvärden för åverkan på den fasta inredningen…….

 

Advertisements
22 Comments leave one →
 1. Lennart permalink
  December 4, 2010 8:45 pm

  Du ska givetvis inte behöva stå för att hemtjänstföretaget släpper loss en galning i badrummet. Kontakta hyresvärden och förklara vad som har hänt, så får de göra upp med företaget.*skakar på huvudet*

  • LuddesMorsa permalink
   December 4, 2010 9:37 pm

   Bra förslag. Avvaktar dock lite för att se om nåt mer kommer att hända vartefter saker o ting torkar. så tar man allt på en gång menar jag.

 2. Etel permalink
  December 5, 2010 4:16 am

  Dr. Ila Singh, University of Utah hittade XMRV in 25% of bröstcancer patienter. Att had ME/CFS och sedan få bröstcancer är inte ovanligt.

  • LuddesMorsa permalink
   December 5, 2010 5:18 am

   Det var intressant. Läkaren på bröstcentrum nämnde också något om att det inte är ovanligt att kvinnor med fibromyalgi efter en tid får bröstcancer. ME/CFS och fibromyalgi ligger ju väldigt nära varandra och misstänks båda orsakas av XMRV-virus. Har Du någon länk till någon källa? Skulle vara intressant att läsa mera.

 3. MadamX permalink
  December 5, 2010 10:04 am

  Fota skadorna! Och kolla om du har några före-förödelsen-foton. Lyd sen Lennart.

  • LuddesMorsa permalink
   December 5, 2010 12:25 pm

   Har inga före-förödelsen-foton finns, tyvärr. Däremot kan ju handläggaren på hentjänstfirman själv komma och se med egna ögon. Det syns tydligt att skadorna är orsakade av vatten.

 4. Törnråza permalink
  December 5, 2010 1:27 pm

  Tjena, Morsan!Ville bara tipsa dig om den här bloggen då det nog skulle intressera dig.http://blogg.aftonbladet.se/sjukhaveri/2010/11/ila-singh-publicerar-samband-mellan-cancer-xmrv-och-me

  • LuddesMorsa permalink
   December 5, 2010 3:07 pm

   Hej själv!Tack för tipset! Rusar över direkt.

 5. Madonnan permalink
  December 5, 2010 10:21 pm

  Hoppas det löser sig till det bästa.Och ha en bra början på veckan! 🙂

  • LuddesMorsa permalink
   December 5, 2010 11:25 pm

   Det skall säkert lösa sig till det bästa. Tack snälla Du! Önskar även Dig en bra vecka! 🙂

 6. BeBest permalink
  December 6, 2010 9:40 pm

  Har du varskott hemtjänstföretaget om att det kommer att bli efterräkningar och att du håller öppet för skador som i dagsläget inte visat sig typ röta och mögel.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   December 6, 2010 9:47 pm

   Jag pratade med den i dag om faneren på dörren o dörrkarmen. Men framtida röta och mögel har jag faktiskt inte tänkt på. Bra tänkt! Skall ta upp det också med dem.

 7. Barbro permalink
  December 6, 2010 9:45 pm

  AHA… nu VET jag vad som har skett i vårt badrum innan vi flyttade in. Det var naturligtvis här hon bodde, den där som “slangade” golvet hos dig!

  • LuddesMorsa permalink
   December 6, 2010 9:49 pm

   Så måste det vara! Hon gillar att låta slangen ligga på högtryck på golvet mellan sådär en 40 min och en timma. Mysteriet är löst!

 8. MissKermit permalink
  December 8, 2010 11:56 am

  Hej hejJag tycker du ska prata med din hyresvärd och förklara situationen. Det är självklart att din hemtjänst ska stå för dessa skador. Det måste vara samma regler som om du hade assistans och assistenten har sönder något, då betalar assistansbolaget detta.Lycka till och håll oss uppdaterade.Annars kan du ta upp det med någon lokaltidning ex Mitt i…Kramar Tess

  • LuddesMorsa permalink
   December 8, 2010 8:44 pm

   Tack för lyckohälsningar. Jo, jag skall ta upp det med både hemtjänstbolag och hyresvärd. Jag är säker på att det skall lösa sig, så jag hoppas att nån lokaltidning inte skall behövas blandas in.

 9. BeBest permalink
  December 8, 2010 1:20 pm

  En mögelsanering är en kostsam och obekväm sak. Beroende på omfattningen kan du börja räkna upp från en halv årslön för ett biträde i hemtjänsten.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   December 8, 2010 2:03 pm

   Jotack, jag vet. När jag flyttade in i lägenheten fär 9 år sedan blev både min son och jag jättesjuka. Efter ett halvår konstaterades att det var fullt av svartmögel och fuktskador bakom kakel och i golvet i badrummet. De blåste ur hela badrummet, så att det var son ren betongbunker därinne. Sanerade bort allt mögel, sedan satte de in värmefläktar där som stod på dygnet runt i ca 2 månader. Badkar, toastol och handfat stod under tiden i vardagsrummet och hallen. Sen kom de och byggde upp badrummet från scratch. Naturligtvis med resultat av en saftig hyreshöjning då badrummet nu ansågs “lyxrenoverat”. Det vore en mardröm att upprepa hela den proceduren.

 10. Anders permalink
  December 8, 2010 5:33 pm

  men alltså så där får inte hemtjänstföretaget göravar det typ någon kille som bor hos morsan än och aldrig gjort mer hemma än hällt corn flakes på filen, som fått detta jobb?

  • LuddesMorsa permalink
   December 8, 2010 5:55 pm

   Nej, det är en ung tjej som tidigare jobbat i storkök och på bageri, där de använde den städmetoden. Till mig kom hon på sin allra första arbetsdag för hemtjänsten, utan att ha fått nån handlednig eller utbildning innan.Jag har föreslgit för hemtjänsten nu att en god idé är att låta nyanställda få gå på jobb tillsammans med någon “gammal” och inarbetad, för att lära sig olika bra städmetoder och så, innan de sen släpps iväg på egen hand hemma hos åldringar och handikappade.

 11. Helena permalink
  December 8, 2010 9:36 pm

  Inte kul… Hos mig har hantverkare förstört en dörr en gång samt mitt hallgolv. Båda var beställda av min privatvärd. Jag har aldrig fått det åtgärdat. Dåligt.Kram

  • LuddesMorsa permalink
   December 10, 2010 3:00 pm

   Det låter ju inte alls roligt. Kanske Du skall be om hjälp från hyresgästföreningen att se till att Din värd åtgärdar?Kram till Dig med

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: