Skip to content

Morsan – Hopplöst

November 29, 2010

Så tröttande det är att inte få kontakt med viktiga personer man söker.

Det är nu nästan tre månader sedan jag fick min cancerdiagnos. Jag blev då samtidigt erbjuden en kuratorskontakt, vilket är viktigt då ett dyligt besked ställer det mesta på ände och försätter en i smått chocktillstånd. Jag fick ett telefonnummer till kuratorn, som jag nu ringt varje dag i 3 månader och lämnat meddelande på hennes telefonsvarare. Hon är aldrig där. Hon har aldrig ringt tillbaka. Trött och uppgiven ringde jag nyss till henne igen. Telefonsvarare igen. Lämnade ännu ett meddelande med vädjan att ringa tillbaka till mig.

Vad är det för vits att erbjuda en kurator att få prata med, när det är stört omöjligt att få kontakt med människan? Skärpning Södersjukhuset! Detta är INTE ok!  

Advertisements
12 Comments leave one →
 1. Leo Beata permalink
  November 29, 2010 11:54 am

  Pengarna ska ju gå till skattesänkningar, bonusar och höga löner för politrask och samhällstoppar… och då räcker dom inte till kuratorer…Det var så vi röstade 2006 och 2010…

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 12:06 pm

   Precis! Har man inte råd med privatvård på Sofiahemmet får man snällt finna sig i att inte få nån vård alls, eller i alla fall väldigt bristfällig.

 2. MadamX permalink
  November 29, 2010 11:56 am

  Ring växeln och fråga om hon verkligen jobbar. Det skulle inte förvåna mig om hon är sjukskriven eller nåt sånt. Fråga dessutom läkaren/samordnaren/den som vet om du inte kan få namn och nummer till någon annan kurator eller om du kan få välja fritt på stan. Även de borde ju ingå i vårdgarantin och du har ju faktiskt försökt i tre hela månader att få kontakt. En kurator är kanske inte heller rätt person, en beteendevetare eller psykolog vore kanske bättre.

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 12:04 pm

   Har kollat, hon är inte sjukskriven. Hon är ensam kurator, som skall ha hand om ALLA bröstcancerpatienter. Har frågat läkaren några ggr. Läkaren kan endast förmedla telefonnummer till henne.

 3. Fluortanten permalink
  November 29, 2010 12:23 pm

  men gud vad dåligt!! skriv ett brev dit o klaga om du inte får tag på människan!

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 1:44 pm

   Är så himla trött jämt, så jag vet hur jag skulle orka att sätta mig att skriva, särskilt som jag inte har nån skrivare utan måste skriva för hand. Dock försöker jag ringa andra personer på sjukhuset för att klaga. Men de går ju för bövelen inte att få tag i…….

 4. MadamX permalink
  November 29, 2010 12:29 pm

  Uruselt! Be att få prata med klinikchefen, eller dennes chef.

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 4:26 pm

   Japp, en kompis till mig har nu ringt och med skärpa ifrågasatt den bristande kontakten. Det återstår nu bara att se om nån kurator hör av sig.

 5. Lennart permalink
  November 29, 2010 7:29 pm

  Det är säkert väntetidssamordnarens fel. Vad det är för nåt? Jo, det är den person som ska se till att den Du söker ringer tillbaka och helst samma år. Det funkar inte. Heller.Det var bättre förr.

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 8:17 pm

   Var det verkligen bättre förr? Minns tillbaka och konstaterar att det alltid varit samma svårighet att få kontakt med specifik person inom sjukvården.För ovanlighetens skull har jag direktnummer till kuratorn, så jag slipper gå via växeln. Men vad hjälper det när det bara är telefonsvarare eller upptaget?Det är ju tur att vi lägger pengar på väntetidssamordnare. Annars skulle det nog tagit både 2 och 3 år innan nån ringde tillbaka. Nu behöver man som tur är bara vänta ett år.

 6. Tant Otto permalink
  November 29, 2010 8:37 pm

  Men det låter inte klokt…sök en annan kurator istället…hon verkar inte vara så angagerad om hon aldrig kan svara i telefon ens…eller så är hon inte närvarande av annan orsak …Det är inte acceptabelt att du inte fått prata med någon på hela 3 månader…

  • LuddesMorsa permalink
   November 29, 2010 9:06 pm

   Saken är den att de har bara en enda kurator på bröstcentrum, som skall ensam skall räcka till åt samtliga bröstcancerpatienter. Filippas modell, besparingar inom landstinget genom att dra ner på personal och fler patienter på färre sjukvårdare. Det finns ju inte en chans att hon ensam klarar att ha kontakt emd så många. Så man får nog klaga högre upp och kräva att de anställer fler kuratorer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: