Skip to content

Morsan – Raketbränsle

November 17, 2010

Jag har i morse varit på sjukan för en undersökning av matsmältningssystemet.

Inför denna skulle jag dels fasta i ett dygn, bara dricka klar vätska, företrädesvis vatten och åtskilliga liter av detta. Dels skulle jag dricka nån frätande sörja som jag fick hämta på apoteket. Jag lovar Er, det var rena rama raketbränslet! För attans vilken fart det blev på magen. Jag har tillbringat halva natten på klosetten, och att jag inte hamnade i Japan av det farten denna sörja fick på magen, det är ett under!

Lättad över att jag lyckades klamra mig fast i handfatet och hålla mig kvar  i den svenska huvudstaden, har jag nu, för första gången på 1,5 dygn ätit, ett par skivor vitt bröd med kokt ägg..

Så nu gäller det att hålla i sig igen så man inte flyger iväg nånstans man inte vill hamna……

Advertisements
27 Comments leave one →
 1. MadamX permalink
  November 17, 2010 5:03 pm

  Och NASA som gnäller över att raketbränslet är så dyrt…

  • LuddesMorsa permalink
   November 17, 2010 5:09 pm

   Ja, de kan ge det här medlet direkt till astronauterna, så slipper de lägga pengar på själva raketen.

 2. MadamX permalink
  November 17, 2010 5:23 pm

  Asgarv

 3. Barbro permalink
  November 17, 2010 8:59 pm

  Yekk, det skulle jag aldrig klara av.Den enda dryck jag kan inta i större mängd utan att drabbas av sura uppstötningar är mjölk.

  • LuddesMorsa permalink
   November 17, 2010 11:07 pm

   Då hade Du fått det svårt. Mjölk är nämligen en av de drycker man inte fick dricka. Juice och buljong går däremot bra.

 4. BeBest permalink
  November 17, 2010 9:24 pm

  Jaa nog utsätter man sig för påfrestningar alltid om man tor det ska komma något gott ur det men ibland undrar man ju om det är värt besväret.:O)

  • LuddesMorsa permalink
   November 17, 2010 11:09 pm

   Det var nödvändigt för att kolla om jag har ännu en cancersort. Som dur var så visade det inga tecken på det, Men man gör inte gärna den där undersökningen. En gång i livet är mer än tillräckligt.

 5. Lennart permalink
  November 17, 2010 11:02 pm

  Tur att Du har ett greppvänligt handfat…;-)

  • LuddesMorsa permalink
   November 17, 2010 11:11 pm

   Ja det sitter stadigt förankrat i väggen! Kanske man skulle sätta upp handtag på väggarna runt stolen, att hålla fast sig i?;-)

 6. HEMIMAMMA permalink
  November 19, 2010 7:01 pm

  Stackars dig =0) även om du får en tumme för att du beskriver det så festligt. Jag hoppas att du hämtar dig snart!!BloggsvarHejsan Luddes Morsa!! i vanliga fall bryr jag mig kolossalt mycket, och skriver mycket om svaga sjuka och barn och jämlikhets och rättvisefrågor, men igår kväll orkade jag inte hitta “seriöst” material, så jag bara skrev ur hjärtat…Jag får ofta (som andra föräldrar antar jag) höra pärlor av barns tänkande allt från tvååringens uppfunna ord för att beskriva vad han vill, till 13 åringens komplicerade tankemönster, men min mellan dotter är den som bjuder på allra mest av tankar och ideer och “lillgammalt” resonemang, som är så klockrent…Tyvärr minns jag inte på kvällen, vad någon av dem sagt på dagen, då jag tänkt att “Detta måste jag berätta på bloggen” Jag har blivit lite disträ, med åren… =0)Men just denna gången, så mindes jag… *LER*Trevligt att se dig i min blogg och jag hoppas att vi ses igen!Hemikram

  • LuddesMorsa permalink
   November 19, 2010 7:11 pm

   Jo, jag brukar läsa Din blogg och vet att Du bryr Dig om väldigt mycket och är oerhört engagerad.Jo, ungar är roliga. Jag känner igen det där Du beskriver att det är många roliga kommentarer från de små som man sen inte kommer ihåg.

 7. pialuntan permalink
  November 19, 2010 9:45 pm

  Goodness gracious!!

  • LuddesMorsa permalink
   November 19, 2010 10:04 pm

   Hahaha, ja, här är det fart och fläkt!

 8. Inger permalink
  November 20, 2010 10:02 pm

  Jisses! 😀

 9. Snurrmamman permalink
  November 22, 2010 11:31 am

  Huvaligen!Hoppas verkligen att det har lugnat ner sig och att du slipper hålla fast dig nu 😉

  • LuddesMorsa permalink
   November 22, 2010 12:10 pm

   Hahaha…….jadå, jag har släppt taget nu. Åter till ordningen. Men det där medlet var inte att leka med, skall jag säga! 🙂

 10. November 22, 2010 10:34 pm

  *asg* Tack,för ett underbart skratt! Hoppas du får en något lugnare natt.

  • LuddesMorsa permalink
   November 23, 2010 2:51 am

   🙂 Den bjuder jag på! Alltid roligt att kunna bidra!. Önskar även Dig en lugn natt.

 11. onthree permalink
  November 23, 2010 3:57 pm

  Jag har också provat på den där smörjan, säga vad man vill, men nog sätter det knipmusklerna på prov…Kan nog vässa en penna efter den kuren (du minns den limeriken va?)(om man inte varit så skinnflådd.. haha)Så, knip.. *L*

  • LuddesMorsa permalink
   November 23, 2010 4:46 pm

   Haha…..jo, den limericken av Hasse & Tage kommer jag ihåg. Och, jo, jag håller med om att man blidde mer än lovligt skinnflådd. Jag kneeeeep ,……..*S*

 12. HEMIMAMMA permalink
  November 23, 2010 7:59 pm

  Har raketbränslet tagit slut än? *LER*BloggsvarJag önskar att verkligheten för kvinnor, att vi avfärdas som gnällkärringar kunde upplysas bort i hundranittio… Jag vet ju att Fibromyalgi är också en sjukdom som inte tas på allvar, för att de flesta sjuka är kvinnor… Finns det förresten manliga fall? Någon som vet?Att blogga är en distraktion (en rolig sådan) och ett sätt att försöka påverka samhället från mitt lilla hörn i världen, då de små barnens behov begränsar mina möjligheter att verka socialpolitiskt på annat sätt just nu. I vanliga fall är jag både stark, envis och tålig. Det jävlaranamma som jag har, lades grund för redan när jag växte upp i tesen “Det som inte knäcker, det stärker”Så min kämparskalle har byggts upp gradvis, för varje händelse, för varje år…Jag är mest frustrerad över att sexet blir nästan omöjligt, och det borde vara ett incitament för manliga läkare att så snabbt som möjligt, med hänsyn till sina medbröder, våra makar, hitta botemedel och lindring…För män vill ju ha sex och det brukar ju vara viktigt för dem….(Att det egentligen, i normala fall är lika väsentligt för OSS kvinnor, ter sig tämligen ointressant i sammanhanget, verkar det som om man utgår och jämför forskningen på manliga respektive kvinnliga sjukdomar…)Jag inser att jag är människa och därmed måste ta det lite lugnare just nu…Hemikram

 13. BeBest permalink
  November 24, 2010 10:39 am

  En liten fundering som inte har med din raket att göra utan mera med elrullen.Funkar det bra med den nu när vädret är som det är? Går det att ta sig fram som du vill? Får du in mycket snö i bostaden?:O)

  • LuddesMorsa permalink
   November 24, 2010 11:04 am

   Ja, det är rätt besvärligt att ta sig fram, eftersom de inte skottar trottoarerna så ofta. Så, man blir rätt instängd hemma. Att ta in elrullen i lägenheten när man varit ute är inte att tänka på. Jag gjorde det i början, vilket resulterade i stora leråölar i hela hallen och köket. och det fastnar ju massor av snö på undersidan av rullen som kommer med in o smälter på golven. Så jag parkerar utanför dörren till lägenheten, tar mig med käppar eller rullator in och till en handrullad rullstol som jag har inomhus. Förra vintern var hopplös. JAg fick flera gånger beställa färdtjänst för att ta mig till mataffären, då det var omöjligt att komma fram i snömassorna. Det blev dyrt, då fädtjänsten kostar 70kr per enkelresa, alltså 140 kr t.o.r. Man fick passa på att storhandla varje gång.

 14. BeBest permalink
  November 24, 2010 2:24 pm

  Jag känner till de där problem via min äldsta dotter.Hon har haft turen att hitta en bostad med Ica och garage i samma hus så hon har det väsentligaste på ”hisslängds avstånd”.:O)

 15. Helene Andersson permalink
  November 25, 2010 8:44 pm

  Vilken fantastisk människa du är som kan skoja om de eländiga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: