Skip to content

Morsan – Läker

November 13, 2010

I går var jag på sjukhuset, på efterkontroll efter operationen. Det hade blivit inflammerat förra veckan så jag fick börja äta penicillin. Nu verkar det som det går åt rätt håll. Nu väntar strålbehandlingar över jul och nyår.

Grabben har fått halsinfektion och feber. Det känns som ett större problem. Man vill ju inte se sin lille älskling må dåligt och ha ont. Man vill ju att ens barn skall få vara friska och må bra. 

Så jag tog mig till apoteket och köpte ett paket Strepsils åt honom i hopp att det skall lindra tills halsinfektionen läkt ut igen. Men jäsiken vad dyrt sånt har blivit. 61 kronor för några halstabletter. Undrar om alla apotek har samma priser nu när de privatiserats? Eller om det lönar sig att åka runt bland olika apotekare och jämföra priser? 

Advertisements
12 Comments leave one →
 1. Trollan permalink
  November 13, 2010 1:24 pm

  Vad skönt att det verkar gå åt rätt håll med läkningen.Jag har ingen aning om det är någon prisskillnad, men jag kan inte tro att det är så stor skillnad så att det är värt att flänga landet runt iallafall.Hoppas ni båda piggar på er nu!

  • LuddesMorsa permalink
   November 14, 2010 1:42 pm

   Tack! Jo, det går alltid åt rätt håll.

 2. Lennart permalink
  November 14, 2010 12:37 pm

  Det hävdas ju att det blir billigare med konkurrens, men de har väl hittat ett sätt att förklara bort det. Också.Krya på Er, båda två.

  • LuddesMorsa permalink
   November 14, 2010 1:44 pm

   Tack Du!Jo, det verkar numera vara individuell prissättning. De vet väl att är man så dålig att man behöver släpa sig till ett apotek, så orkar man inte åka iväg till ett som ligger längre bort.

 3. kyrksyster permalink
  November 14, 2010 1:27 pm

  Glöm inte dina egna behov för mycket för pojkens skull… bara…

  • LuddesMorsa permalink
   November 14, 2010 1:46 pm

   Jag är så van vid att jämt vara dålig vid det här laget, så det är vardag. Själv kan jag ligga i sängen när jag blir sämre, men grabben har ju skolan att tänka på så han inte får för mycket sjukfrånvaro. Men tack för omtanken! Det var rart av Dig.

 4. pialuntan permalink
  November 14, 2010 8:06 pm

  Du verkar vara en snäll morsa! :-))

  • LuddesMorsa permalink
   November 14, 2010 8:28 pm

   Tack, det var snällt sagt!Jag är så glad över min grabb och att jag har honom. Dock har jag inte nått curlingstadiet, han har tidigt fått lära sig att hjälpa till hemma och att ta sig till ställen för egen maskin. Men när han blir sjuk blir jag hönsmamma.

 5. Sirpa permalink
  November 14, 2010 8:43 pm

  Ojoj..efter att läst om dina sjukdomar så är jag glad för att jag kunde få dig att skratta lite trots allt!Allt gott till dig och hoppas att det går bra med läkningen m.m!

  • LuddesMorsa permalink
   November 15, 2010 5:03 pm

   Tack Sirpa! Jo, jag fick mig ett gott skratt. Hahaha…..Återkommer gärna till DIn blogg o kikar om det finns nåt mer kul framöver.

 6. Tant Otto permalink
  November 14, 2010 9:42 pm

  jo du jag undrar hur konkurrensen påverkar priserna …inte samárbetar de ialla fall…skulle hämta ut ett recept på närmsta apotek…kronans droghandel…den var slut…frågade om de kunde kolla sjukhusets apotek om de hade den…men nej de var konkurrenter så de hänvisade mig till nästa stad…dit ville inte jag åka utan åkte på vinst och förlust till nästa närmsta apotek …och där fanns medicinen!! Hallo hur krångligt ska det vara om man är sjuk…inte orkar man åka hit och dit…Stor kram …din son kan vara glad för att han har dig …en toppen morsa!!!

  • LuddesMorsa permalink
   November 17, 2010 8:38 pm

   Ja, det är ett problem det där att de inte samarbetar längre. Om en medicin är slut ringer de inte längre och frågar om den finns på ett annat apotek. Det är besvärligt för Dig som har så långt att åka.Kram tebax!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: