Skip to content

Morsan – Draghål

November 5, 2010

I huset jag bor vet inte hyresvärden vad centralvärme betyder, Här är så förbannat iiiiskallt så man vet inte riktigt var man skall göra av sig själv.

Ligger nerbäddad i sängen med 2 täcken och en filt, påklädd i träningsoverall, extra fleecetröja och dubbla sockor, och fryser så jag hackar tänder.

Varje höst och vinter klagar vi hyresgäster hos värden, men inte fan blir det varmare för det. Grannen åker till sin sommarstuga och bor där över vinterhalvåren, för det är så jäkla kallt i lägenheten att det inte går att vara kvar där.

Likväl chockhöjer de hyran enl “Stockholmsmodellen” med hyresgästföreningens medgivande. Huset har ju ett så attraktivt läge…….???

Advertisements
10 Comments leave one →
 1. Lennart permalink
  November 5, 2010 6:37 pm

  Nja Du vet, det där draget räknas som luftkonditionering och är vansinnigt dyrt. Sånt får man betala extra för…Och vi bävar för vad hyran blir efter nyår. Det lär landa nånstans mellan “ruggig” och “obetalbar”.

  • LuddesMorsa permalink
   November 5, 2010 7:45 pm

   Om ändå den eminenta luftkonditioneringen bara kunde fungera på sommaren då! Sommartid är här så hett att man inte kan andas eller vara inne. Varje vinter har mina krukväxter frusit ihjäl. Näst års hyreshöjningar vågar jag inte tänka på. Det blir till att hyra ut till nån millionär och sen själv bo i vindsförrådet förmodligen. Jag skulle tro att den hamnar närmare “ocker”.

 2. Inger permalink
  November 6, 2010 11:08 pm

  Be kommunens miljö- och hälsoskyddskontor komma och mäta inomhusklimatet. De ska veta vad som gäller och hur man mäter. Hoppas att det ordnar sig. Det finns inte mycket som är värre i en boendemiljö än att behöva frysa.

  • LuddesMorsa permalink
   November 6, 2010 11:57 pm

   Tack för tipset! Skall försöka ringa dem på måndag. Nej, att sitta hemma och frysa är ingen höjdare.

 3. imsy permalink
  November 6, 2010 11:16 pm

  Eftersom du är rullstolsburen och därmed stillasittande har du rätt till varmare i din lägenhet än övriga hyresgäster. Om du är med i Hyresgästföreningen kan du prata med dem. Annars är Ingers råd bra! Själv ska jag börja bråka om min ventilation som blåser in mycket kalla vindar nästa vecka.

  • LuddesMorsa permalink
   November 7, 2010 12:00 am

   Är det så alltså? Jag har påtalat det för värden, men de svarar att de aldrig hört om nån sdan regel. Skall kontakta hyrsegästföreningen också. Här har vi fått tejpa igen runt alla fönster, i de springorna sprutar det in iskall luft. Har påtalat att fönstren nog bör nyisoleras på sommarhalvåret, men får inget gehör för det. Lycka till med ventilationen! Hoppas Du får ordning på den.

 4. Helena permalink
  November 7, 2010 10:52 am

  Jag har också haft en kall lägenhet en gång, det är vidrigt. Den här jag bor i nu är varm och skön tack och lov.Ha en skön söndag!

  • LuddesMorsa permalink
   November 7, 2010 11:22 am

   Ja, då vet Du precis vad jag snackar om. Skönt att Du har en varm o skön lägenhet nu. Önskar även Dig en skön söndag!

 5. Annica permalink
  November 7, 2010 5:33 pm

  Hittade din blogg nu av en slump, blir bestört över det jag läser där på sidan….ska genast läsa mer….Ha en fortsatt bra kväll

  • LuddesMorsa permalink
   November 10, 2010 3:24 pm

   Ja, hyresmarknaden här i Storstockholm har blivit förfärlig. Man får betala ockerhyror för iskalla råttbon och vara glad för att man alls har nånstans att ta vägen. Och allt värre kommer det att bli de närmaste åren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: