Skip to content

Morsan – Snyggt jobbat

October 30, 2010

Har i dag tagit av bandaget för att kolla hur operationsärren ser ut.

Måste säga att den kirurg som utförde min operation gjorde ett förbaskat snyggt jobb! Till min förvåning var en stor del av bröstet kvar och kirurgen har tagit bort det som måste tas bort på ett synnerligen snyggt sätt, Vilket hantverk säger jag bara! En eloge till kirurgen Linda på södersjukhuset i Stockholm!

 

Advertisements
18 Comments leave one →
 1. Jag permalink
  October 30, 2010 11:37 am

  Vilken positiv överraskning att det mesta av bröstet var kvar och att op var snyggt gjord! Det betyder mycket. Det låter hemskt underligt att du blev hemskickad utan ordentlig information, man ska ju alltid ha ett utskrivningssamtal med läkare, då man kan ta upp allt som man undrar över och få info om vad de gjort och hur planeringen ser ut framåt. Mycket märkligt. Man ska inte behöva sitta hemma och undra över om man har bröstet kvar eller inte. Det är ju absurt!Nu får du läka bra och samla krafter. Lycka till!

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 11:49 am

   Tack “Jag”! Ja, det var en glad och postitv överraskning. Men den arbetssituation de anställda hade på sjukhuset var inte rolig. Det var löpande band som gällde. En jäkla massa patienter på väldigt få läkare. Att där rådde en väldig stress gick inte att ta miste på. Är tacksam att jag inte jobbar inom sjukvården i dessa dagar. Skulle nog inte palla det.

 2. Jag permalink
  October 30, 2010 12:00 pm

  Ja, det är verkligen synd att personalen ska behöva stressa sönder sig! Ett vänligt bemötande betyder så mycket. De senaste åren, när min pappa var hjärtsjuk och sedan gick bort, har jag sett den positiva sidan av sjukvården. Det var på hjärtintensiven och jag är full av beundran för den proffsiga och vänliga personalen. Första gången, när pa fick en massiv hjärtinfarkt, var en manlig “sköterska” hos honom så gott som hela tiden och fixade och donade för att hålla honom kvar i livet. När jag gick och lade mig på en soffa i korridoren för att blunda ett slag, var han där och la en filt över mig. Du må tro att jag uppskattade det. Så önskar man att vården fick vara överallt!

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 12:03 pm

   Det är så som Du beskriver det, som det skall vara. Jag beklagar Din pappa. Men bra att han fick ett omhändertagande och omtänksamt slut.

 3. Inger permalink
  October 30, 2010 12:34 pm

  Vad bra! Hur mår du annars? Du var ju orolig för om du skulle kunna handla, laga mat o.s.v. Funkar det?

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 1:02 pm

   Jotack, jag har kökat rätt mycket smärtstillande sen jag kom hem för ett par dar sedan. Bandaget sitter så hårt, och jag är väldigt mager, så det trycker på revbenen och gör ont som attan. Jo, jag behöver nog hjälp hemma. Eventuellt får jag lite hjälp från hemtjänst från o med mitten av nästa vecka. Skall få svar på min ansökan i början av veckan nu. Jag får ju inte anstränga eller belasta högerarmen så länge såret är *öppet*. Så det är rätt svårt att t.ex. sträcka sig efter ett par liter mjölk och lyfta upp dem i mataffären. Laga mat är helt omöjlgt, så jag har köpt färdiglagad mat som tillreds i mikron.

 4. Jag permalink
  October 30, 2010 12:37 pm

  Tack, LuddesMorsa! Han gick bort på midsommarafton, dagen efter sin födelsedag och vi ser det som symboliskt, vi brukade alltid ha stor fest för honom på midsommarafton. Jag och mins syster var med honom hela tiden hans sista dygn, pratade, sjöng, spelade gamla finska favoritlåtar för honom tills han somnade in. Plågsamt var det, han hade så svårt att andas, men vackert och starkt.

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 1:04 pm

   Oj, min pappa gick också bort på midsommarafton, nån gång i början av 80-talet. Så tråkigt att det var plågsamt för Din far. Men skönt att han sedan fick befrias från sina plågor.

 5. Barbro permalink
  October 30, 2010 12:41 pm

  Det har hänt mycket på den fronten sedan jag jobbade på plastiken på Sahlgrenska sjukhuset… och även sedan min mamma gjorde sin bröstcanceroperation. På den tiden (20-25 år sedan) tog man i princip bort alltihop och byggde upp nytt. Dvs om kvinnan var i en ålder då det var “lönt”. Det var inte min mor, så hon har fått gå med latexprotes sedan dess.

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 1:07 pm

   Ja det har verkligen hänt mycket framsteg de senaste åren. Men visst har man en lite konstig syn på människor ibland. Min mor fick kallbrand i benen när hon var 75, men de ansåg att hon var för gammal för att “räddas” med amputation av benen, så hon fick bara ligga och dö på sjukhuset. Det var jag väldigt förvånad över, och lite arg också.

 6. Trollan permalink
  October 31, 2010 2:03 pm

  På mamma tog de bort en tårtbit och det blev jättefint när det hade läkt ihop. Det syntes ingen markant skillnad på brösten och inget ärr som var fult och ivägen. Hoppas det blir så för dig också, för även om huvudsaken är att bli frisk (såklart) så gör det ju inget om det är estetiskt fint också.

  • LuddesMorsa permalink
   October 31, 2010 2:18 pm

   Det låter lovande! Det gläder mig. Än så länge ser det tjusigt värre ut här. Så det blir nog kanske inte så stor skillnad.Fantastiskt hur vetenskapen går framåt, alltså.

 7. snicksnack permalink
  October 31, 2010 2:09 pm

  skönt att det gått så bra!/ K

  • LuddesMorsa permalink
   October 31, 2010 2:18 pm

   Ja, jag är glad att det verkar bli så bra.

 8. klös i ösregn permalink
  October 31, 2010 6:08 pm

  hoppas de läker som de ska ..ha en fin kväll

  • LuddesMorsa permalink
   October 31, 2010 6:33 pm

   Tack klös! Jag sover mest., så det skall förhoppningsvis läka bra. 🙂

 9. Annica permalink
  November 7, 2010 5:35 pm

  Skönt att du är nöjd med operationen och att det gick bra…..hoppas du nu får den hjälp du behöver att bli helt frisk!=)

  • LuddesMorsa permalink
   November 7, 2010 6:20 pm

   Tack Annica! Tyvärr har nu operationssåret blivit inflammerat (Tydligen inte helt ovanligt) så jag har fått börja äta penicillin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: