Skip to content

Morsan – Hemma

October 28, 2010

Så var man tillbaka från sjukhuset o hemma igen, ett bröst fattigare. Det var ingen kul upplevelse att va på sjukan. Har aldrig känt mig så ivägen, så förvirrad, så vilsen och så undrande om många saker som inte fått några svar.

Jag kan bara konstatera att skall man läggas in på sjukhus för operation skall man vara man. Då blir man omhuldad och omhändertagen, väl informerad om vad de skall göra med en, ompysslad osv.

Är man kvinna får man inte alls samma bemötande. Hade jag några frågor uppstod väldig irritation hos personalen, Man bemötte mig som om min operation inte angick mig. Jag var mest bara ett bihang till bröstet som skulle opereras, och det var läkarnas angelägenhet, inte min.

Nu sitter jag ensam hemma med bandage runt överkroppen och undrar…jaha……..vad skall hända nu då? Vad har de gjort….och varför? Lite information hade inte suttit ivägen.

Ont som fan gör det också. Fick rådet att ta ett par alvedon om smärtan skulle bli för jävlig när jag kom hem. Männen på avdelningen däremot, som opererats, de fick effektiva morfinpreparat mot sin smärta. Kvinnor skall tydligen bara stå ut med att ha ont.

Man skall vara man om man blir sjuk………..Det står helt klart

Advertisements
8 Comments leave one →
 1. Trollan permalink
  October 28, 2010 1:11 pm

  Tyvärr har jag samma erfarenhet som du. Kvinnor ska inte känna efter så dj-a mycket.Jag hoppas de fick bort allt, att du kryar på dig snabbt och att du NU får information om fortsättningen.

  • LuddesMorsa permalink
   October 28, 2010 1:45 pm

   Tack Trollan!Ja, vad beror det på att vi kvinnor blir så nonchalerade och förbisedda inom sjukvården? Männen får ett HELT annat bemötande och en helt annan attityd.

 2. Lennart permalink
  October 28, 2010 1:55 pm

  Jag vet inte, men kan det ha nåt att göra med att vårdpersonalen oftast är kvinnor? De kanske har lättare att tycka synd om en karl? Men visst är det orättvist.Sätt fart ock krya på dig nu.

  • LuddesMorsa permalink
   October 28, 2010 2:16 pm

   Tack Lennart! Jag skall genast se till att krya på mig. Ja, jag vete fåglarna varför kvinnor får det bemötande som vi får inom sjukvården? Men jag vet att jag inte är ensam om att reagera på det och notera det.

 3. Trollan permalink
  October 28, 2010 2:29 pm

  För att vi ses som gnällkärringar. Tror jag. Oss behöver man inte ta på allvar för vi 1) oroar oss över allt och ingenting och 2) känner efter för mycket.

  • LuddesMorsa permalink
   October 28, 2010 2:34 pm

   Hmmm……ligger säkert mycket i vad Du säger, men jag tror att det ligger mera bakom. T.ex. så ligger ju kvinnosjukdomar lååååångt efter i vetenskapen, jämfört med manssjukdomar. Kvinnor liksom räknas inte på nåt skumt sätt.

 4. Jag permalink
  October 30, 2010 11:49 am

  Senast jag låg på sjuhus, med en befarad hjärtinfarkt och sen skulle skickas hem efter fyra dygn utan att någon visste vad som var felet, drog jag till med att om jag vore en ung sportkille skulle jag ha blivit undersökt från topp till tå tills de hittat felet! Då fick jag göra en datortomografi för att utesluta att det var kroppspulsådern som jäklades. Det var det inte och jag blev hemskickad, men sen ringde en läkare och berättade om ett bifynd, som var skälet till hela karusellen och då var gåtan löst och kunde åtgärdas. Hade jag inte blivit förbannad så hade jag fått fortsätta åka ut och in på sjukhus med tryck över bröstet och smärtor. Eller rättare sagt, jag hade stannat hemma och varit orolig. Man får ryta ifrån ibland, men det är ju inte lätt när man är sjuk och ynklig.

  • LuddesMorsa permalink
   October 30, 2010 11:58 am

   Det låter inte kul för Dig. Men visst är det skillnad på bemötande av män och kvinnor inom sjukvården. Det är helt klart. Bra att Du sa till på skarpen!Nu undrar man ju vad det var för ett bifynd de hittade hos Dig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: