Skip to content

Morsan – Byxor till grabben

October 25, 2010

Min tonårsgrabb går omkring i samma byxor tills de bokstavligen faller av honom. De han har nu har ett stort hål i grenen, vilket spricker upp mer o mer varje gång han böjer sig ner för att knyta skorna. Ja har tjatat på honom länge och väl att han MÅSTE gå och köpa nya byxor, vilket han hittills vägrat göra.

I går äntligen insåg t.o.m. han att hans byxor inte går att använda längre, så han stolpade iväg till affären där “alla” i dag skall köpa sina byxor av märke som “alla” skall ha. De är ganska billiga jämfört med andra märken av byxor/jeans. Det är bara det att storleksmärkningen är lite si och så med. Ett par byxor kan vara mycket större än ett annat par i samma storlek. Så det gäller att man har provat precis det par man ämnar köpa. Inte göra som grabben, alltså, prova ett par i en storlek som i provrummet sitter bra. Märker att det är fläckar på de par han just provat varför han går o hämtar ett par andra i samma storlek och färg, som han betalar och kommer hem med. Väl hemkommen visar det sig att det paret är mycket mindre, så de är på tok för små. De går inte att stänga. Så nu måste han gå tillbaka till affären o byta dem till ett par som passar.

Vad är det för vits med att storleksmärka kläder, när storlekarna ändå inte stämmer sen? Ens från ett plagg till ett annat i samma storlek?

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. BeBest permalink
  October 25, 2010 11:31 pm

  Kan det vara något sekunda som säljs som prima?:O)

  • LuddesMorsa permalink
   October 26, 2010 2:19 am

   Ja det är prima sekunda i alla fall! 🙂

 2. Lennart permalink
  October 26, 2010 9:09 am

  Det där är rena lotteriet. Jag litar inte på vad det står på etiketten, så mycket prova blir det.

  • LuddesMorsa permalink
   October 26, 2010 9:56 am

   Ja, inte vågar man köpa kläder på nätet eller skicka efter, inte. Det blir till att shoppa IRL om det skall bli bra. Men att hålla på att prova kläder i ett trångt provrum är ju som rena träningspasset. Det gäller att man har ett väl upptränat flås. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: